entrades
Temporada Entrades Serveis Contacte
x

Subscripció newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de les notícies de Teatre Auditori

Festival nacional de poesia

Del 15 al 21 d’octubre la ciutat acull el Festival nacional de poesia a Sant Cugat, 7 dies d’activitats culturals al voltant de la poesia que passaran en diversos espais de la ciutat. El Festival està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat.
 
Que el FNP arribi a la majoria d’edat amb aquesta divuitena edició ens confirma que hi ha un públic àvid de poesia, que té ganes de sentir-se interpel·lat per l’art de la paraula, i des de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat tenim el convenciment que fer conèixer i difondre la poesia catalana, clàssica i contemporània, és també un acte de servei al país, perquè invita els ciutadans a conèixer a fons els valors afegits de sensibilitat que, una poesia com la nostra, aporta al panorama literari europeu, amb una apreciable varietat conceptual, estètica i formal, que s’expressa a través de diferents generacions i territoris. I és des d’aquest mateix convenciment que maldem fer oferir una programació variada i rica, apta per a tots els públics, i que miri d’acontentar qualsevol gust poètic, apostant per la qualitat. És aquest l’envit que us plantegem, amb gran complicitat institucional, i que ha consentit que el FNP s’hagi consolidat com un referent sòlid, necessari, i un focus d’atracció ineludible al si del nostre panorama cultural nacional.

En aquesta edició, la música també hi té una presència destacada. Així, a la vetllada més emblemàtica del Festival, com és la Nit de la poesia, se’ns persuadirà poèticament, sota la direcció de Josep Pedrals, que “el llenguatge és una música universal”. També hi haurà espai per als homenatges. Així commemorarem el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo, amb sengles espectacles, “tot i que cap música ja no controla/ les nostres esperances”, com va escriure la poeta tarragonina. Però també celebrarem els 90 anys de Ricard Creus tot reconeixent la seva llarga trajectòria literària i artística i recordarem la figura de Màrius Sampere que s’acostava als 90 anys, quan ens va deixar. 

I no em podem estar d’esmentar l’espectacle inèdit de “Maria-Mercè Marçal. No res és tot”, sota la direcció de Jordi Bosch, que ens recorda els vint anys de la seva mort i que vol ser un espill de com entenia la creativitat, la literatura i la vida; així com el del "Desbesar roses" de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, musicant Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Josep Palau i Fabre. I hem recuperat els duets poètics que van caure dolorosament del cartell l’any passat, on poetes de diverses edats i procedències, però amb afinitats electives, ens oferiran un ric diàleg per associar i traçar relacions. Us demanem, però, que furgueu amb curiositat dins del programa, plural i heterogeni, perquè és ben segur que trobareu aquell moment on la poesia us està esperant.
 
Podeu descarregar-vos el programa aquí
Mës informació: www.lletrescatalanes.cat

 
Festival nacional de poesia