entrades
Temporada Entrades Serveis Contacte
x

Subscripció newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de les notícies de Teatre Auditori

Ser mare

Cantata de Nadal

Descripció

Ser mare
Cantata de Nadal de Mireia Calafell i Joan Vives
 
Magnificat d’Ešenvalds
Messiah de Haendel
 
La quinzena edició de la Cantata de Nadal, organitzada per la Camerata Sant Cugat, tindrà la seva estrena absoluta al Teatre Auditori. Enguany, la Cantata  Ser mare, per a cor mixt, cor infantil i orquestra, ha estat escrita per la poeta Mireia Calafell i composta pel reconegut compositor Joan Vives.

El concert es completarà amb el Magnificat d’Ēriks Ešenvalds, fragments d’àries i cors d’El Messies de Georg Friedrich Händel i un programa de nadales del repertori català i d’arreu del món. El concert està pensat per a tots els públics i té un caràcter marcadament festiu i nadalenc.

La Cantata Ser mare ens convda a cantar el Nadal des d’un altre lloc, des d’una mirada que ens és sempre tan urgent i necessària. Des de les pròpies paraules de la poeta Mireia Calafell: “la dona que pareix i té por perquè és a punt de ser mare, com pateixen totes les dones que són a punt de ser-ho. I les que no ho som, perquè no ser-ho de vegades –només de vegades– també és una manera de patir. Aquests poemes volen explicar el Nadal des d’una altra perspectiva, la de Maria, la dona que sagna, sua i plora amb les cames obertes mentre crida perquè parir també és això. Es fixen en la jove que canta una cançó de bressol pel nadó que sosté en braços, a qui omple amb cada vers d’un nou desig. Són poemes, però, que no s’aturen aquí, en el moment feliç i fràgil de qui ha descobert la maternitat, per això l’acompanyen fins al final de la història de sobres coneguda, perquè Maria –la mare i la dona que totes hauríem de ser–, haurà de veure morir el fill. El patiment elevat a la màxima potència. El sofriment més terrible, més inexplicable. El dolor que Maria, per ser dona, haurà d’aprendre a callar”.

També s’estrenarà al Centre Cultural La Lira de Tremp (21 de desembre) i l’església de Sant Mateu de Vallirana (20 de desembre).

Nota de premsa

 

Fitxa artística

Director
Xavier Baulies
 
Rapsode
Mireia Calafell
 
Soprano
Rosa Mari Ramírez

Orquestra Camerata Sant Cugat
Coral Polifònica de Tremp
Camerata Coral Sant Cugat
Noctes Ensemble
Grup Coral Casp de Barcelona
Cor Infantil Casp de Barcelona
Aula de Cant Coral de l'Escola de Música Casp (EMC de Barcelona)
 
 
diumenge 22 desembre 2019 19:00h
Durada: 1 hora i 30 minuts aprox. Amb intermedi Preu general: 15 €

Venda d’entrades per Internet
i presencialment a l’Oficina de Turisme 

 
Serveis