entrades
Temporada Entrades Serveis Contacte
x

Subscripció newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de les notícies de Teatre Auditori

Malandain Ballet Biarritz

Magifique. Txaikovski Suites

Dansa

Descripció

Magifique és una coproducció de l’Opéra Théâtre de Saint-Étienne, el Teatro Victoria Eugenia de Donostia, el Grand Théâtre de Reims i Malandain Ballet Biarritz; amb la col·laboració de Très Tôt Théâtre de Quimper, Musique et Danse en Loire Atlantique


Magifique és una coreografia inspirada en tres ballets del repertorio clàssic musicats per Piotr Ilitx Txaikovski: La Bella Dorment del bosc, El llac dels cignes i El trencanous, una versió lliure amb múltiples referències als ballets originals. El seu creador, i director artístic del Ballet Biarritz, Thierry Malandain, explica que quan era un nen descrivia els moments en què quedava meravellat d’alguna cosa amb la paraula “magifique” (“magnifique” sense la N), un neologisme que al·ludeix tant a la magnificència com a la màgia. 


Fitxa artística

Música
Piotr Ilitx Txaikovski
Coreografia
Thierry Malandain
Disseny escenografia i vestuari
Jorge Gallardo
 


Ballarins


Ione Miren Aguirre
Raphaël Canet
Mickaël Conte
Ellyce Daniele
Frederik Deberdt
Baptiste Fisson
Michaël Garcia
Aureline Guillot
Jacob Hernandez Martin
Irma Hoffren
Miyuki Kanei
Mathilde Labé
Hugo Layer
Claire Lonchampt
Fábio Lopez
Nuria López Cortés
Arnaud Mahouy
Patricia Velazquez
Laurine Viel
Daniel Vizcayo


Disseny de llums
​Jean-Claude Asquié


Composició addicional
Nicolas Dupéroir
Vestuari
Véronique Murat
Realització de les màscares
Annie Onchalo
Escenografia
Alain Cazaux
Magifique és una coproducció de l’Opéra Théâtre de Saint-Étienne, el Teatro Victoria Eugenia de Donostia, el Grand Théâtre de Reims i Malandain Ballet Biarritz; amb la col·laboració de Très Tôt Théâtre de Quimper, Musique et Danse en Loire Atlantique.


dissabte 17 maig 2014 21:00h
Durada: 1 hora i 20 minuts Preu general:

40 €


ABONAMENTS
Jove: 10 €
A la carta: de 17 a 23 €
Trio de Dansa: 90 €
(Inclou 3 espectacles de dansa)


DESCOMPTES
ta!20: 28 €
ta!29: 32 €
ta!65: 36 €
ta!grups: 36 €


Serveis

Galeria

La crítica diu...

Tot i que Txaikovski tenia previst escriure les suites orquestrals dels tres ballets, finalment van ser compostes després de la seva mort per ser interpretades en versió concert. Els ballets de Txaikovski ho tenen tot: felicitat, tristesa, malenconia, princeses, prínceps, fades, palaus encantats i boscos aterridors en els quals éssers malèfics cometen actes tenebrosos.


Tots els espectacles són una combinació d’experiències i inventiva i, en aquest muntatge, hi he prioritzat l’espontaneïtat de la creació en un nexe entre passat i present, real i imaginari. Ambientat en un país sense nom, es podria tractar d’un conte en el qual els joves herois s’enfronten a una sèrie de proves vigilats per ombres magnificades.


Sense talismans ni objectes màgics, tret d’uns miralls capaços de reflectir els balls o els desitjos més profunds. Tampoc no hi ha cap moralisme. Però no dubteu a trobar-hi el teu propi, perquè també és un espectacle on tothom pot vessar la seva experiència personal per defensar tot allò que hi hagi vist i tot allò que s’hagi imaginat.


Thierry Malandain