entrades
Temporada Entrades Serveis Contacte
x

Subscripció newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de les notícies de Teatre Auditori

Xavi Torres Trio

Descripció

El pianista tarragoní Xavi Torres és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu.

Ha viscut a Amsterdam, on ha col·laborat amb grans músics d’arreu del món. En aquesta ciutat va estudiar el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam, després de graduar-se en Piano Jazz a l’ESMUC de Barcelona. Amb la formació Xavi Torres Trio ha rebut diversos premis i reconeixements, com el de Millor Grup de l’any 2015 per l'AMJM, el primer premi al Keep an Eye International Jazz Award, o el primer lloc en la Dutch Jazz Competition 2016.

La seva música es caracteritza per una gran varietat d’estils i textures que executa amb molta llibertat i singularitat. Les seves composicions originals poden fusionar el groove d’una chacarera argentina amb l’harmonia de Mahler, o els ritmes africans amb modes de Messiaen. És expert en combinar moments molt compositius amb altres d’absoluta llibertat, o de molta tensió i bogeria amb altres de més melòdics. El seu últim àlbum de piano solo Curiosity (Just Listen Records, 2019) va rebre el Premi Enderrock en la categoria de Disc de Jazz de l’any 2019. Però el reconeixement més important va arribar a finals del 2018 amb la participació com a solista a la final de la prestigiosa Thelonious Monk Jazz Piano Competition, a Washington DC, sent el segon espanyol que hi participava en tota la seva història.

Ha gravat 4 discs com a líder i més de 30 CDs amb diferents projectes. Ha tocat amb diversos músics, com Alex Sipiagin, Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder, Rosanne Philippens, Joris Roelofs, Reinier Baas, Ben van Gelder, Tineke Postma o Perico Sambeat, entre d’altres. També ha actuat a festivals i clubs dels quatre continents, com el North Sea Jazz Festival, Cape Town Jazz Festival, Yaroslavl Jazz Festival, Siena Jazz, Umbria Jazz Festival, PortaJazz o Bimhuis.


 

Fitxa artística

Xavi Torres, piano
Marco Zenini, contrabaix
Andreu Pitarch, bateria
diumenge 11 febrer 2024 21:00h
Durada: 1 hora Preu general: 5 €

AL CAFÈ AUDITORI