entrades
Temporada Entrades Serveis Contacte
x

Subscripció newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al dia de les notícies de Teatre Auditori

La vie d’Adele, chapitre 1 & 2

Abdellatif Kechiche

Cinema d´Autor

Descripció

Als quinze anys no té cap dubte que ha de sortir amb nois i fer el mateix que li expliquen que fan les seves amigues. Però coneix una noia més gran que li fa sentir que en la sexualitat no hi ha regles fixes. El despertar al sexe d’una adolescent marcat per les escenes lèsbiques més explícites dels darrers anys. Palma d’Or i premi FIPRESCI del festival de Cannes.


Fitxa artística

Abdellatif Kechiche
La vie d’Adele, chapitre 1 & 2


(La vida de Adela)


França, Espanya, Bèlgica, 2013 (190’)


Idiomes: francès, anglès


dijous 13 març 2014 17:30h i 21:00h
Durada: 190 minuts (atenció! dues sessions) Preu general:

Galeria

La crítica diu...

Cinema català per partida doble 


En la situació actual, és la primera vegada que podem oferir en un sol trimestre dues pel·lícules catalanes. Ha estat una feliç coincidència que desitgem que es pugui repetir en el futur. La por té la virtut que el seu autor, el santcugatenc Jordi Cadena, no només fa una dissecció d’un tema d’actualitat, el dels maltractadors, sinó que ho fa seguint fidel a la seva concepció del cinema. Tots volem el millor per a ella sorprèn per la maduresa de la seva autora, Mar Coll, que l’ha dirigit quan a penes sobrepassa els trenta anys. aconseguint un retrat profund d’una dona en crisi per les circumstàncies. 


Portem també una pel·lícula polèmica, La vie d’Adèle, que podria ferir la sensibilitat d’alguns espectadors per les seves explícites escenes de sexe, però que és una visió realista del despertar al sexe d’una adolescent en la societat actual. Hem seleccionat també dues entregues de la trilogia Paraíso on el seu director, l’austríac Ulrich Seidl, ofereix una visió molt personal i esfereïdora de la soledat i la religió. La proposta d’aquest trimestre es complementa amb les darreres obres d’autors i autores com Giuseppe Tornatore, Lucia Puenzo, Deepa Mehta, Margarethe von Trotta o Brillante Mendoza. 


Àngel Comas
Periodista i historiador cinematogràfic